The Who plant een wereldtournee in 2011

De Britse rockgroep The Who plant een nieuwe wereldtournee. Zanger Roger Daltrey en gitarist-componist Pete Townshend zijn er nog niet uit of ze een nieuwe show zullen brengen of een bewerking zullen maken van de rockopera "Quadrophenia" uit 1973.

"We hebben ideeën. Als alles goed gaat zijn we in de lente op tournee. We willen in ieder geval nog niet stoppen", meldt de 66-jarige Roger Daltrey in een interview met Billboard.

The Who brak midden jaren 60 door met het album "My generation" en scoorde hits met de gelijknamige single, "You better you bet" en "Pinball wizard". Dat laatste nummer komt uit de rockopera "Tommy" uit 1969.

De groep groeide uit tot een van de bekendste rockbands ter wereld. De muziek van The Who is nog steeds populair. De sinlge "Won't get fooled again" is het themanummer van de Amerikaanse politieserie "CSI Miami". De groep stond eerder dit jaar nog op het podium tijdens de rust van de Super Bowl, de belangrijkste sportwedstrijd in de VS.