Wal-Mart grootste firma ter wereld qua omzet

De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart is het bedrijf met de grootste omzet ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwe Global 500-lijst van het Amerikaanse tijdschrift Fortune.

Wal-Mart wordt gevolgd door oliebedrijven Shell, Exxon-Mobil en BP. Toyota vervolledigt de top 5.

Vorig jaar werd de lijst nog aangevoerd door Exxon-Mobil, maar de forse omzetgroei van de winkelketen de afgelopen jaren, brengt hen nu dus bovenaan. Zo heeft Wal-Mart de voorbije jaren vooral ingezet op scherpe prijzen én werden de winkels gerestyled. Jaarlijks draait het bedrijf nu een omzet van 322 miljard euro.

In de lijst staan opnieuw 6 Belgische bedrijven met Dexia (49), AB InBev (196), Delhaize (291), KBC (361), Ageas (365) en de Nationale Portefeuillemaatschappij (482). Ageas, de voormalige Fortis Holding, maakt een comeback na een korte afwezigheid.

De VS heeft in totaal 139 bedrijven in de lijst, China 46 waarvan 3 in de top 10.