Zoektocht naar VRT-baas wordt voortgezet

De selectieprocedure voor een nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT wordt voortgezet. Dat heeft Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) na afloop van de ministerraad gemeld.

De lopende selectieprocedure heeft nog geen nieuwe CEO voor de openbare omroep opgeleverd. Sinds begin dit jaar wordt er gezocht naar een nieuwe VRT-baas.

De zoektocht naar een nieuwe gedelegeerd bestuurder duurt langer dan verwacht. "Het gaat om een belangrijke functie met veel uitdagingen. Het moet iemand zijn met managerskwaliteiten, maar ook met affiniteit met het medialandschap en de openbare omroep", meldt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Ingrid Lieten en Kris Peeters zijn vol lof voor Piet Van Roe, de VRT-baas ad interim. "Hij doet dat uitstekend. Er is dus geen gat dat dringend opgevuld moet worden." Van Roe volgde eind december 2009 Dirk Wauters op aan het hoofd van de VRT. Aanvankelijk ging men er van uit dat Van Roe zes maanden aan zou blijven, maar dat zal nu langer zijn.