"Prince in Werchter was fe-no-me-naal"

Prince heeft gisteravond de voltallige wei op Werchter Boutique aan het dansen en swingen gekregen. "Een fe-no-me-naal concert", zegt een laaiend enthousiaste Dirk Blancke (Radio) 1 over het concert dat kort voor middernacht eindigde.

Prince begon met een lading hits, zoals "Little Red Corvette", "1999" en "Let's go crazy". "Maar bij Prince gaat het niet om de hits", zegt Blancke. "Het gaat om funky grooves, plezier maken, dansen".

"Het laatste uur heeft hij niet één bekend nummer gespeeld, en toch stond de voltallige wei te dansen en swingen".

Het publiek riep Prince maar liefst vier keer terug op het podium. "Wellicht hoopten de mensen dat hij nog hits zou spelen, maar zelfs al zette hij iets anders in: iedereen deed enthousiast mee".

Net tijdens "Purple rain" regende het boven Werchter. Na de vierde bisronde verscheen op de schermen naast het podium "see you soon", en het concert was definitief voorbij.

In het voorprogramma van Prince speelden onder meer Mint Condition en Jamie Lidell. Lidell moest na zijn optreden naar Werchter nog naar Brugge, waar hij gisteravond op Cactus heeft opgetreden. Ook de legendarische bassist Larry Graham speelde in het voorprogramma van Prince.