"Purple rain" is beste nummer van eighties

"Purple rain" is het beste nummer van de jaren 80, vinden de luisteraars van MNM. De klassieker uit 1984 staat op 1 in de Top 88 van de eighties. Michael Jackson volgt Prince op de voet met "Beat it". Bryan Adams vervolledigt de top drie met "Summer of '69".

Michael Jackson is de artiest met de meeste noteringen (acht) in de lijst. Drie van die acht nummers staan zelfs in de top tien.

Madonna is met "Like a prayer" (op vier) de enige vrouwelijke artiest in de top tien. In de hele Top 88 zijn 69 nummers van mannelijke artiesten, 18 van vrouwen.

"Anne" van Clouseaus is het enige Nederlandstalige liedje bij de eerste tien. Clouseau is samen met De Kreuners ook de vaakst voorkomende Belgische groep. Beide groepen staan twee keer in de lijst. Technotronic, 2 Belgen en TC Matic zijn de andere Belgische vertegenwoordigers in de Top 88.

1984 is veruit het populairste jaar in de Top 88 van de eighties. Ruim één op vijf nummers in de lijst werd in 1984 opgenomen, waaronder klassiekers als "Purple rain", "Thriller" en "Born in the U.S.A.".

De top tien

1. Purple rain - Prince
2. Beat it - Michael Jackson
3. Summer of '69 - Bryan Adams
4. Like a prayer - Madonna
5. Sunday bloody sunday - U2
6. Thriller - Michael Jackson
7. Anne - Clouseau
8. 1999 - Prince
9. Another brick in the wall -Pink Floyd
10. Billie Jean - Michael Jackson
 

Klik hier voor de volledige Top 88.

lees ook