Maffiabestrijders confisqueren een heel meer

Italiaanse maffia-bestrijders hebben zaterdag het hele Meer van Averno, een vulkaanmeer in de provincie Napels, in beslag genomen. Het meer is privé-eigendom en volgens de politie behoort het toe aan een stroman van de Casalesi-maffiaclan.

Het Lacus Avernus, met tempels en grotten, werd door dichters als Vergilius en Dante beschreven als de toegang tot de onderwereld. Ten zuiden van het meer bevond zich de grot van de waarzegster Sibylle.

Momenteel is het meer in handen van een vrijetijdsclub, die het twee jaar geleden kocht van een zakenman uit de toeristische sector die toen in de cel zat.

Maffia-bestrijders proberen niet alleen clanleden te arresteren, maar ze proberen de maffia ook schade toe te brengen door onroerend goed, restaurants, hotels en luxe-auto's in beslag te nemen. Het meer is ook doorzocht door politeagenten op waterscooters (kleine foto). Het is niet bekend of dat iets opgeleverd heeft.

lees ook