Zware onweerszone trok over Vlaanderen

Een zware onweerszone is gisteravond over Vlaanderen getrokken. Op verschillende plaatsen leidde dat tot ondergelopen straten en kelders, bomen waaiden om en in Limburg ontstond brand door blikseminslagen.

Het onweer trok van zuid naar noord en trof vooral Brussel, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. In Brussel en Vlaams-Brabant kreeg de brandweer zo'n 100 oproepen voor omgewaaide bomen of ondergelopen straten en kelders.

Elders, in Beersel en in Ruisbroek bijvoorbeeld, was er wateroverlast (foto). In Ruisbroek werd een rijstrook van de E19 een tijd afgesloten omdat er zoveel water stond. In Brussel stond er ook zoveel water in een aantal tunnels op de Kleine Ring, dat ze moesten worden afgesloten.

In Ranst liepen de tenten van een jeugdkamp onder water. Een 50-tal kinderen werden geëvacueerd naar het asielcentrum van Ranst, zodat de kinderen de nacht droog konden doorbrengen.

In Veerle-Laakdal stortte de zijgevel van een woning in aanbouw in en in Pulderbos waaide door de hevige wind een grote tent voor de 11 juliviering om (onderste foto).

In Mol gingen een 100-tal bomen door een lokale windhoos tegen de vlakte. Een tiental daarvan kwam terecht op de weg en moest door de brandweer worden verzaagd.

In Limburg is op twee plaatsen brand uitgebroken bij een blikseminslag. Dat was het geval in het cultureel centrum van Kleine-Brogel, bij Peer, en in een woning in Genk.

West- en Oost-Vlaanderen bleven grotendeels gespaard. Tegen middernacht was het onweer overal zo goed als voorbij.