Afvalloods Houthalen in de as gelegd

In Houthalen heeft een brand een loods van het afvalverwerkend bedrijf Veolia in de as gelegd. De brand is wellicht ontstaan door zelfontbranding.

Het vuur werd gisteravond kort voor 23 uur opgemerkt. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de loods al in lichterlaaie. De brandweer van Heusden en Genk werden ter versterking opgeroepen, maar de drie korpsen konden niet verhinderen dat de loods helemaal werd vernield. Ook een kantine en aanpalende bureaus zijn verloren.

De zware brand is wellicht ontstaan door zelfontbranding. Volgens het parket van Hasselt is er zeker geen sprake van kwaad opzet. In juni vorig jaar woedde er in dezelfde hal ook een felle brand en die was ook door zelfontbranding ontstaan.

Er waren de voorbije weken door het warme weer bijzondere voorzorgsmaatregelen genomen, waarbij onder meer regelmatig werd gecontroleerd. Gisteravond rond 22 uur was er een laatste controle geweest, toen werd nog niets verdachts opgemerkt.