Brosella lijdt niet onder onweer of hitte

De organisatoren van het Brosella Folk & Jazz Festival zijn tevreden met het aantal bezoekers dit weekend, ondanks het hevige onweer van gisteravond.

Het gratis festival, dat al sinds 1977 wordt georganiseerd, bestaat uit één dag folk en één dag jazz. Het  festival kiest niet voor de grote namen, maar heeft een reputatie opgebouwd voor de gemoedelijke sfeer.

Voor het folkgedeelte op zaterdag waren 7000 tot 8000 mensen aanwezig in het Ossegempark in de buurt van het Atomium. Toen het onweer tijdens het concert van de Brussels-Galicische meisjes van Ialma in alle hevigheid losbarstte, liep het park leeg, maar toen het opklaarde keerde het publiek geleidelijk terug.

Zondag telden de organisatoren 17.000 bezoekers voor het jazzgedeelte. Vanavond laat loopt het festival ten einde.