Colombiaanse leger doodt 12 FARC-rebellen

Bij een offensief van het Colombiaanse leger tegen de FARC-guerilla zijn 12 rebellen gedood. Een van de doden is Magaly Grannobles, alias "Marleny Rondon", een van de belangrijke figuren in de entourage van de leider van de FARC.

Al decennia probeert Colombia de guerilla van de Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) te verslaan door een harde aanpak. Op dit moment voert Alfonso Cano (foto) de FARC aan, zo'n 15.000 rebellen.

De twaalf rebellen die werden gedood, komen allen uit Cano's omgeving. Het zijn vooral mensen uit zijn persoonlijke veiligheidsdienst. Magaly Grannobles, alias "Marleny Rondon", wordt als zijn rechterhand beschouwd.

Het Colombiaanse leger deelde mee dat de aanval in het departement Tolimo nog aan de gang is. "Maar we hebben de guerilla een zware klap toegebracht, want Rondon was erg belangrijk voor Cano." Volgens het leger heeft Rondon ongeveer 70 agenten en soldaten gedood.