Een python in het kippenhok

In Füllinsdorf in Zwitserland kreeg een boer de verrassing van zijn leven toen hij een 4,5 meter lange python in zijn kippenhok vond. De slang had een al kippetje verorberd als voorafje en een tweede gewurgd, klaar om op te eten.

Toen de man van zijn verrassing bekomen was, belde hij de politie. Die haalde er een expert op het gebied van reptielen bij, die de slang van zo'n 19 kilo kon vangen. Het dier bleek ontsnapt te zijn uit een huis in de buurt waar verbouwingen aan de gang waren. 

In de nokbalken van het dak vond men nog een tweede python van zo'n 3,5 meter lang en 12 kilo zwaar. Ook die werd gevangen en de beide dieren werden in beslag genomen door de diergeneeskundige dienst van het kanton Basel. Tegen de eigenaar van de slangen werd een klacht ingediend.

lees ook