Fidel Castro verschijnt in het openbaar op Cuba

De voormalige Cubaanse president Fidel Castro (foto, rechts) heeft een verrassingsbezoek gebracht aan een wetenschappelijk instituut in de hoofdstad Havana. Het was van december geleden dat de 83-jarige Castro nog in het openbaar verscheen.

Het bezoek dateert van woensdag, maar vandaag werden foto's van Castro de wereld ingestuurd. De foto's zijn genomen door zijn zoon Alex Castro, een fotograaf in opleiding.

Volgens de directeur van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek staat Castro mentaal erg scherp. Hij lijkt ook in goede gezondheid te verkeren.

Eind 2008 gaf Fidel wegens zijn tanende gezondheid de fakkel als president door aan zijn broer Raul. Sindsdien steken af en toe geruchten de kop op dat hij erg ziek zou zijn, omdat hij nog zelden in het openbaar verschijnt.