Gezapige slotdag in het Minnewaterpark

In Brugge waren Admiral Freebee, Tori Amos en Macy Gray vandaag de grootste namen tijdens de slotdag van het Cactusfestival, terwijl de finale van het WK voetbal ook in het gemoedelijke Minnewaterpark op de achtergrond aanwezig was.

Hier en daar was een bezoeker gekleed in een Spaans voetbaltruitje en was een occasionele Spaanse vlag te zien, terwijl ook een stuk of wat oranje pruiken en zelfs een enkele oranje vuvuzela  opdoken.

Admiral Freebee bedankte een van zijn bandleden, een Nederlander, omdat die vanavond geen verstek had laten gaan voor het concert. Een van de andere muzikanten die hem op het podium begeleidden, was Flip Kowlier op basgitaar.

Ook Tori Amos, die na Admiral Freebee op het podium kwam, verwees naar de voetbalfinale. Ze had een oranje handschoen aangetrokken en verduidelijkte dat ze voor Nederland supporterde omdat een van haar crewleden een Nederlander is.

Amos, die afwisselend en soms zelfs gelijktijdig op een vleugel- en een elektrische piano speelde, bracht vooral een reeks rustige nummers. Geen materiaal van haar laatste cd, wel oudere songs als "Crucify" en "Hey Jupiter", afgewisseld met covers in haar eigen aparte versie, van "Smells like Teen spirit" van Nirvana en "Personal Jezus" van Depeche Mode.

De fans konden het smaken, maar een deel van het publiek leek toch eerder geïnteresseerd in de tussenstand van de wedstrijd in Zuid-Afrika. De derde dag van Cactus was vooral gezellig en gezapig, al zal Macy Gray later vanavond het ritme wellicht een stukje opvoeren.