Muziek rond de AB en op de Grote Markt

Om de Vlaamse feestdag te vieren organiseert de Ancienne Belgique samen met de Vlaamse overheid voor de derde keer de Gulden Ontsporing. In en rond de AB in Brussel waren er de hele namiddag lang gratis optredens. Vanavond zijn de "Grote Kleppers" aan het werk op de Grote Markt.

In de loop van de namiddag waren er zo'n 30 intieme optredens, niet alleen in de zalen van de AB, ook in restaurants, winkels en in de huiskamers van buren van de AB.

Vanavond zijn er op de Grote Markt in Brussel optredens van o.a. Will Tura, Eva De Roovere, Brahim, Barbara Dex en Thé Lau. Zij zullen eer betuigen aan het Nederlandstalige lied. De show wordt op 16 juli uitgezonden op Canvas.

Ook volop Vlaamse hits in Roeselare

Ook in Roeselare staat er vanavond veel Nederlandstalige muziek op het programma.

Daar wordt een bijzondere aflevering opgenomen van het Eén-muziekprogramma "Vlaanderen muziekland". Ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag staat geen Europees land centraal, maar Vlaanderen.

De artiesten, onder wie Yevgueni, Dana Winner en Roel Vanderstukken brengen een combinatie van eigen werk en de grootste Vlaamse hits. De show wordt vanavond rond 21.30u uitgezonden op Eén.