Water sijpelt binnen in PSK tijdens onweer

Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel heeft schade opgelopen na de zware regenval van zaterdagnacht. Een gospelconcert dat was gepland in het kader van de 50e verjaardag van het onafhankelijke Congo werd stilgelegd.

In een mum van tijd stond er 5 centimeter water in de backstage van de Henry Le Boeufzaal (foto). Het water zocht zich een weg naar het podium, waardoor de artiesten gevaar hadden kunnen lopen om geëlektrocuteerd te worden.

Het binnenstromende water bracht ook schade toe aan het orgel in de Henry Le Boeufzaal, dat al een paar jaar lang gerestaureerd wordt. De restauratie zal nu ernstige vertragingen oplopen.

Ook in de pas gerestaureerde tentoonstellingszalen zijn waterinfiltraties vastgesteld, maar de kunstwerken van de lopende  tentoonstellingen "A passage to India" en "Geo-Graphics"  zijn niet beschadigd.

Het Paleis voor Schone Kunsten, in 1928 gebouwd door Victor Horta, krijgt bij elk zwaar onweer te kampen met wateroverlast, o.a. door het verouderde rioleringsnetwerk onder het gebouw.