27 jaar oude verdwijningszaak opgelost

Een oude verdwijningszaak is opgelost. De menselijke resten die tien dagen geleden gevonden zijn in een auto in het kanaal Gent-Terneuzen, zijn geïdentificeerd. Dat zegt De Gentenaar. Het gaat om een man uit Wachtebeke die in 1983 is verdwenen.

Samen met enkele botstukjes was ook zijn uurwerk en een schoen opgevist. De dochter van de man kon alles identificeren.

De duikers waren niet specifiek op zoek naar de man, maar voerden een ruimer onderzoek uit. De Cel Vermiste Personen had toen een strook van 40 kilometer aan de Gentse wateren onderzocht naar auto's en vermiste personen.

De verdwijningszaak van de man was de oudste zaak in ons land. Dat die nog wordt opgelost, is zeer uitzonderlijk. "Het is de eerste keer dat we het oudste verdwijningsdossier hebben kunnen oplossen. Soms vind je wel een auto die al 10 jaar vermist is, maar 27 jaar is voor ons een première", zegt Alain Remue (foto) van de Cel Vermiste Personen.