"Inception" mist start aan bioscoopkassa niet

De thriller "Inception" met Leonardo Di Caprio heeft zijn start aan de Amerikaanse bioscoopkassa niet gemist. De film van Christopher Nolan wordt nu al getipt als kanshebber voor de Oscars.

"Inception" bracht tijdens zijn eerste weekend in de Amerikaanse bioscopen 46,6 miljoen euro op. In de film speelt Di Caprio de leider van een dievenbende die inbreekt in de dromen van mensen en zo geheimen steelt.

Volgens de makers wijkt de film af van het zomerse blockbusterconcept. "De film onderschat zijn publiek niet en daagt het uit", zegt Di Caprio.

Regisseur Christopher Nolan is bekend van de succesvolle Batman-film "The dark knight". Die film bracht in zijn openingsweekend een recordbedrag van 122 miljoen euro op. De film kreeg toen acht Oscarnominaties, maar werd over het hoofd gezien in de belangrijkste categorie, beste film.

"Inception" komt bij ons woensdag in de zalen.