"Major league"-acteur James Gammon is dood

De Amerikaanse acteur James Gammon is vrijdag overleden. Hij is vooral bekend als Lou Brown, de coach van de Cleveland Indians in de "Major league"-films uit de jaren 80. Gammon leed al een tijd aan kanker. Hij is 70 geworden.

Zijn impresario Merritt Blake heeft het nieuws van zijn dood vandaag bekendgemaakt. Gammon overleed in het huis van zijn dochter in Costa Mesa.

Gammon speelde ook Nick Bridges, de vader van het personage van Don Johnson in de televisiereeks "Nash Bridges".  Daarnaast was hij te zien in films als "The adventures of Huck Finn", "Wyatt Earp", "Cold mountain" en "Appaloosa".  In de reeks "Grey's anatomy" speelde hij een veteraan van de Koreaanse oorlog.

De acteur stond aan de wieg van het MET Theatre in Los angeles. Hij speelde ook mee in verschillende stukken van Sam Shepard. Voor zijn vertolking in de Broadway-productie "Buried child" werd hij in 1996 genomineerd voor een Tony Award.