"Naked gunman" veroorzaakt opschudding in Perth

In de Australische stad Perth heeft een naakte man opschudding veroorzaakt. De "naked gunman" zoals hij in de Australische pers wordt genoemd, klom op een reclamebord van tien meter hoog. Hij droeg enkel een holster en wapen, later bleek het gewoon om een heuptas en nepwapen te gaan.

De naakte man van 38 stond op een reclamebord in het centrum van Perth, droeg iets wat leek op een holster en zwaaide met een wapen naar omstanders. Zij verwittigden de ordediensten die meteen massaal ter plaatse waren.

Naast een helikopter, brandweer- en ziekenwagen werden ook scherpschutters ingezet. De hele buurt werd afgezet. De man ging fel tekeer en schold iedereen de huid vol. De politie slaagde erin met hem te praten, maar het duurde nog vier uur vooraleer de man kon overtuigd worden om naar beneden te komen.

Eerst gooide hij zijn "holster" naar beneden, later bleek het om een simpele heuptas te gaan. Daarna werd de man met behulp van een kraan op de begane grond gezet. Na onderzoek bleek ook het wapen maar nep te zijn.

De man verblijft momenteel in het ziekenhuis. Wat hem bezielde, blijft een raadsel. Zijn geestestoestand wordt nog geëvalueerd.

Bekijk hier de nieuwsbeelden van de naked gunman.