Brugpensioen vanaf 50 bij Opel

Minister van Werk Joëlle Milquet heeft het licht op groen gezet voor brugpensioen vanaf 50 jaar bij Opel Antwerpen. Open VLD wil de zaak aankaarten bij premier Yves Leterme.

De beslissing was al een tijdje verwacht, maar nu heeft minister Milquet (CDH, foto) haar goedkeuring gegeven. De ontslagen werknemers van Opel Antwerpen zullen dus vanaf 50 jaar met brugpensioen kunnen.

De maatregel is erg omstreden omdat hij ingaat tegen het regeringsleid om de actieve bevolking langer aan het werk te houden.

De vakbonden van Opel begrijpen die kritiek, maar vinden de maatregel in dit geval toch de beste oplossing.

Wel is er kritiek binnen de regering. Open VLD is boos omdat Milquet de maatregel heeft goedgekeurd ondanks de bezwaren van de liberalen. Volgens de Vlaamse liberalen heeft Milquet de regering nu voor voldongen feiten gesteld. De partij wil dat premier Yves Leterme (CD&V) ingrijpt.