Dokwerker omgekomen bij arbeidsongeval

In de haven van Antwerpen is een dokwerker, een man van 46, omgekomen bij een arbeidsongeval. Twee andere arbeiders raakten zwaargewond.

Het drietal was rond het middaguur een partij hout aan het laden op een schip. Door een nog onbekende oorzaak is er tijdens het laden iets misgelopen. Er viel een stapel palletten omlaag en de arbeiders kwamen vast te zitten.

De brandweer moest hen uit hun benarde situatie bevrijden en bracht hen vervolgens naar drie verschillende ziekenhuizen. Een arbeider overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Een tweede arbeider (41) ligt nog met zware verwondingen in het ziekenhuis en ook een derde arbeider (45) blijft voorlopig opgenomen. Hij houdt volgens de scheepvaartpolitie slechts lichte verwondingen aan het ongeval over.