Grenoble voor 3e nacht op rij toneel van rellen

In de Oost-Franse stad Grenoble is het voor de derde nacht op rij tot rellen gekomen tussen de politie en tientallen herrieschoppers. Opnieuw werd de politie daarbij beschoten, maar niemand raakte gewond.

De onrust ontstond vrijdag toen de politie een jongeman doodschoot die een warenhuis had overvallen. De man kwam uit de wijk en daarom vielen tientallen jongeren de politie aan.

Zo'n 75 auto's werden de afgelopen drie nachten in brand gestoken. De politie arresteerde de voorbije nachten al een twintigtal jongeren in de buurt.

In tegenstelling tot de vorige nachten probeerde de politie de afgelopen nacht de zichtbare aanwezigheid in de wijken tot een minimum te beperken. Toch werden opnieuw schoten afgevuurd op de ordediensten.

Meest gelezen