Het verlies bij Eurotunnel loopt op

Het verlies voor de Eurotunnel, de groep achter de tunnel onder het Kanaal, loopt op. In het eerste halfjaar van 2010 boekte het bedrijf een verlies van 45 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog een verlies van 5 miljoen.

De Eurotunnel wijdt het verlies aan de hogere financieringskosten en de uitgestelde verzekeringsuitkeringen voor de tunnelbrand.

In 2008 ontstond een brand op een trein met vrachtwagens. De uitkering van de schadevergoeding is vertraagd, omdat Eurotunnel en Eurostar met elkaar in de clinch liggen over de gebeurtenissen. "Als de verzekeraars niet uitkeren, zullen we dit jaar geen winst maken", stelt topman Jacques Gounon.

Eurotunnel zag wel het verkeer door de Kanaaltunnel toenemen. Zo maakten 41 procent meer vrachtwagens gebruik van de Kanaaltunnel. Bij de auto's was er een stijging van 17 procent.

Meest gelezen