Politievakbond reageert afwachtend op plan

De onafhankelijke politievakbond NSPV reageert afwachtend op het hervormingsplan van de professoren Brice De Ruyver en Cyrille Fijnaut voor de Gentse politie. Het hervormingsplan kwam er naar aanleiding van enkele incidenten.

De Gentse politie krijgt een eenvoudigere structuur met minder bazen die ook duidelijkere verantwoordelijkheden hebben. Het budget zal voortaan ook streng worden gecontroleerd. Politievakbond NSPV reageert afwachtend.

"Het is alvast een stap voorwaarts want er is nagedacht over waar men met het Gentse korps naartoe wil. Ik heb echter ook bedenkingen omdat de nieuwe korpschef, die allicht pas over enkele maanden wordt aangesteld, toch ook moet kunnen meespreken over de organisatie van zijn korps", zegt  Marc Claerhout van het NSPV.

Bij de politie van Gent werken meer dan 1.250 mensen.