Recordverkoop theatertickets Gentse Feesten

Na amper 2 dagen Gentse Feesten zijn al 40.000 tickets voor ruim 700 theatervoorstellingen op de Gentse Feesten verkocht. Dat zijn er evenveel als vorig jaar tijdens de volledige duur van de Gentse Feesten.

"We hebben 80.000 tickets in de aanbieding", verduidelijkt Uitbureau vzw, die de ticketverkoop doet van 700 van de 800 theatervoorstellingen tijdens de Feesten. "We zijn dus zeker nog niet uitverkocht. Maar voor verschillende individuele voorstellingen zijn er geen kaartjes meer beschikbaar."

Volgens Uitbureau trekken het kwalitatieve aanbod en de democratische toegangsprijzen aan.

"De laatste jaren is het aanbod kwalitatief uitgebreid, er is echt veel meer te zien dan volkstheater of travestieshows. Ook de democratische toegangsprijzen trekken aan, theater op de Feesten is een stuk goedkoper dan in de culturele centra doorheen het jaar", klinkt het.

Uit de verkoopcijfers blijkt dat de meeste bezoekers twee tot drie voorstellingen aandoen en online bestellen.

Tijdens de tiendaagse Gentse Feesten zijn er in de Arteveldestad ruim 4.000 activiteiten, van concerten en straattheater tot theatervoorstellingen, lezingen, wandelingen en tentoonstellingen.