Vanaf vrijdag iPad in Belgische winkels

Vanaf vrijdag zal de iPad ook in Belgische winkels te koop zijn. Dat heeft Apple vandaag aangekondigd. Vanaf 23 juli ligt de tabletcomputer ook in Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, in Hong Kong en in Singapore in de rekken.

De internationale lancering van de dunne draagbare computer werd eerder al een paar keer uitgesteld omdat de vraag in de Verenigde Staten zo groot was. Momenteel is de iPad al te koop in Australië, Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en de VS.

Ook in verschillende andere landen zal de iPad nog dit jaar in de winkels liggen, bevestigt Apple. Volgens Mike Abramsky van RBC Capital Markets waren er eind juni al 3,3 miljoen exemplaren verkocht.

De iPad zal beschikbaar zijn met enkel wifi  (draadloos internet) of wifi en een 3G-netwerk. De prijzen voor de versies met wifi zijn 499 euro (16 GB), 599 euro (32 GB) of 699 euro (64 GB). De modellen met wifi en 3G kosten 599 euro (16 GB), 699 (32 GB) of 799 euro (64 GB).