Vandalen vernielen honderdtal graven in Ravels

Vandalen hebben het voorbije weekend heel wat ravage aangericht op het kerkhof van Ravels. Ze beschadigden een honderdtal graven. De vernielingen werden gisteravond ontdekt, maar van de daders is er nog geen spoor.

De vandalen duwden bloempotten omver, braken beeldjes af en gooiden verschillende ornamenten stuk. De politie van de zone Kempen Noord Oost voert een onderzoek naar de daders. Vermoedelijk gaat het om jeugdige vandalen.

"Waarschijnlijk gebruikten de vandalen stokken of palen bij hun vernielingen", zegt Wilfried Thomassen van de lokale politie in Ravels. "Beeldjes, foto's en tekstjes werden kapot geslagen en liggen verspreid over het kerkhof."

"Het onderzoek is volop aan de gang. Het zou wel interessant zijn als mensen die de afgelopen dagen iets gehoord of gezien hebben in de omgeving van het kerkhof, contact zouden opnemen met de politie", vraagt Thomassen.