VMMa gaat films verdelen via Starway Film

De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) gaat zelf films verdelen in België en Luxemburg. Het moederhuis van VTM en Q-Music zal met de afdeling Starway Film Distribution de distributie verzorgen voor filmverdeler E1.

Het gaat om een "exclusieve samenwerking", meldt de VMMa.  "E1 is een internationale speler die voor de Vlaamse markt op zoek was naar een krachtige partner om filmdistributie op zich te nemen", luidt het. E1 heeft films in de portefeuille zoals "The golden compass", "Fame" en "17 again".

"In sommige landen verdelen ze (E1, nvdr) films zelf, in andere zoeken ze een lokale partner", verduidelijkt VMMa-woordvoerster Sara Vercauteren. Momenteel verdeelt Belga Films nog de E1-portefeuille, voordien deed KFD dat. Starway Film Distribution zal ergens in het najaar de distributie starten en zal actief zijn in België en Luxemburg, aldus Vercauteren. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

"Als ambitieus en innovatief mediabedrijf onderzoeken we voortdurend nieuwe pistes. En dit is een diversificatie die zeer nauw aansluit bij onze programmatie en de afgeleiden die we nu al brengen", zegt Peter Quaghebeur, directeur-generaal van VMMa nog. Het bedrijf spreekt van een volgende stap in de diversificatiestrategie, na onder meer de verkoop van boeken en muziek.