Woonwagenbewoners vallen politiepost aan

Een vijftigtal woeste woonwagenbewoners heeft gisteren een politiepost in de Franse gemeente Saint-Aignan aangevallen met bijlen en ijzeren staven. Er vielen geen gewonden, maar de schade aan auto's en verkeerslichten is groot. Het incident komt er nadat vrijdagnacht een woonwagenbewoner werd doodgeschoten.

In het dorpje centraal in Frankrijk gingen de woonwagenbewoners de politiepost te lijf. Verkeerslichten, bomen, een winkel en drie auto's werden vernield.

Het incident gebeurde nadat de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag de achtervolging op een woonwagenbewoner had ingezet. Die had  een wegversperring van de politie proberen te vermijden. Daarbij werd een agent  500 meter meegesleurd op de motorkap van de auto. Bij een tweede wegversperring opende de politie het vuur toen de wagen op hen wilde inrijden. Een van de twee mannen in de auto werd tien kilometer verder dood teruggevonden. De tweede man is nog op de vlucht.

Na de vernielingen van zondagnamiddag heeft de politie zondagnacht samen met 300 militairen de hele regio bewaakt.