"Meer e-books dan hardcovers verkocht"

De Amerikaanse onlinewinkel Amazon.com verkoopt steeds meer e-boeken dan hardcovers. In de persmededeling houdt Amazon.com geen rekening met de verkoopcijfers van pockets of boeken waarvan geen versie op Kindle bestaat.

"Voor elke honderd verkochte hardcovers (papieren boeken), verkocht Amazon.com de voorbije drie maanden 143 digitale versies voor Kindle", meldt het bedrijf in een persmededeling.

In de cijfers houdt Amazon geen rekening met de verkoop van boeken waarvan geen versie op Kindle bestaat. Ook de verkoop van  de (goedkopere) pocketversie van de titels is niet opgenomen in de cijfers.

Kindle is een digitaal apparaat van Amazon dat digitale boeken kan  weergeven op elektrisch papier door middel van digitale inkt. Het toestel werd eind 2007 gelanceerd en ging vlot over de toonbank in de VS, nadat Oprah Winfrey het apparaat enthousiast in de markt geprijsd had.