"We zijn zondag weg en betalen de schade"

De groep protestantse woonwagenbewoners die sinds zondag op een terrein in Sint-Joris bij Nieuwpoort verblijft, zegt dat ze geen andere keuze hebben dan te verblijven waar ze nu zijn. Maar tegen het einde van de week zullen ze vertrekken en alles proper achterlaten.

De bezetters van het terrein zijn evangelische christenen van de groep "Vie et Lumière". De groep had vooraf geen toestemming gevraagd om te kamperen op het terrein, naar eigen zeggen omdat geen enkel doortrekkersterrein groot genoeg is voor de groep van 400 personen.

De eigenaar en gebruiker van het terrein hebben een klacht ingediend tegen de groep. Na een vergadering met vertegenwoordigers van de groep heeft de politie kunnen bekomen dat de groep zondag het terrein zal verlaten. De groep wil ook betalen voor eventuele schade aan de landbouwgrond.

"Het is afgesproken met de advocaten en de politie dat ze zondag om 17 uur zullen vertrekken en in de tussentijd alles proper zullen houden", zegt woordvoerder pasteur Michelet. "De eigenaar en de gebruiker van de landbouwgrond zullen betaald worden voor de eventuele schade aan de grond."