Corruptie bij bouwvergunningen voor rechter?

Het parket van Brugge wil 26 ambtenaren en hooggeplaatsten vervolgen voor corruptie bij het aanvragen en toekennen van bouwvergunningen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het parket heeft het onderzoek afgerond naar het corruptieschandaal bij West-Vlaamse ambtenaren van de dienst Stedenbouw dat vier jaar geleden aan het licht kwam. De ambtenaren zouden omslagen met geld, dure kledij of etentjes gekregen hebben in ruil voor een gunstig advies.

Onder meer de vroegere gemeentesecretaris van Knokke-Heist, de huidige en de vorige burgemeester van Lo-Reninge, de gewezen topman van de Compagnie Het Zoute Georges Jacobs en wielermecenas en Beaulieu-topman Noël Demeulenaere staan op de lijst van het parket.

Vier jaar geleden deed het parket verschillende huiszoekingen na een tip van een notaris uit Knokke-Heist. Op 15 september komt de zaak voor de Raadkamer. Die moet beslissen of er een rechtszaak komt en wie dan zou worden vervolgd.