De Padt geen regeringscommissaris meer

Regeringscommissaris voor de interne audit van de federale overheid Guido De Padt (Open VLD) zal zijn ontslag aanbieden als hij de eed aflegt als gecoöpteerd senator. "Een vernieuwing van het mandaat zou niet verantwoord zijn".

Guido De Padt werd eind 2008 minister van Binnenlandse Zaken in de regering van Herman Van Rompuy (CD&V) als opvolger van Patrick Dewael. Die stapte toen op na verdachtmakingen over onregelmatige benoemingen van twee secretaresses van het toenmalige hoofd van de federale politie Fernand Koekelberg, hoewel Dewael altijd ontkend heeft dat hij op de hoogte was van de feiten.

De Padt moest nog geen jaar later opnieuw afscheid nemen van zijn nieuwe portefeuille in een herschikking van de regering. Als troostprijs mocht hij wel regeringscommissaris worden, bevoegd voor de interne audit van de federale overheid. De Padt raakte op 13 juni niet verkozen maar wordt door zijn partij wel gecoöpteerd als senator. Daarom vindt hij "het niet verantwoord om dit mandaat, in een periode van lopende zaken, nog voor een korte periode te hernieuwen".

De liberaal is naar eigen zeggen tevreden over zijn periode als regeringscommissaris omdat hij  "de trein van de invoering van interne controle en interne audit binnen de federale overheid, op het spoor heeft gezet".

Meest gelezen