Ezel vliegt aan parachute over zee

Een vliegende ezel zie je niet vaak, tenzij u met enige regelmaat de film van Dumbo bekijkt. Russische badgasten aan de zee van Azov keken dan ook met verbazing op toen een levend exemplaar aan een parachute aan de horizon verscheen.

Volgens de politie was de vliegende ezel bedoeld als reclamestunt van enkele Russische zakenmensen die hoopten met de stunt volk naar hun privéstrand te lokken waar ze zouden kunnen parasailen. Na zijn luchtdoop kwam de ezel in zee terecht, waar het dier nog verschillende meters door het water werd meegesleurd alvorens het aan land kon worden getrokken.

Een leuke ervaring was de ezelvaart niet, niet voor de ezel maar ook niet voor de toeristen. "De ezel balkte luid en kinderen huilden", zegt politiewoordvoerder Larisa Tuchkova aan persagentschap AFP. Volgens een lokale krant liepen de kinderen bang rond en vroegen sommigen aan hun ouders waarom er een hondje in de lucht bengelde.

Het incident gebeurde vorige week al, maar pas nu is de lokale politie in actie geschoten. "De toeristen hebben de hele tijd foto's genomen en video's gemaakt, maar niemand kwam erop om de politie te verwittigen." De lokale politie kreeg pas lucht van de zaak toen het nieuws op de nationale televisie werd verspreid. De zakenmensen die de ezel in de lucht hebben gestuurd, kunnen vervolgd worden voor dierenmishandeling. Ze riskeren twee jaar gevangenisstraf.