Frans gerecht zal minister Woerth ondervragen

Het Franse parket heeft de regering officieel gevraagd om minister van Arbeid Eric Woerth (foto) aan de tand te voelen in de zaak-Bettencourt. Woerth zou enkele dossiers van belastingontduiking van Liliane Bettencourt, de steenrijke erfgename van L'Oréal, "genegeerd" hebben.

Naar verluidt zal de ministerraad morgen toestemmen met de ondervraging van de minister.

Woerth is een partijgenoot van president Nicolas Sarkozy. Ook Sarkozy komt in opspraak in de zaak. Hij en zijn partij zouden bij de campagne voor de presidentsverkiezingen illegale partijsteun hebben verkregen van Liliane Bettencourt (foto), een van de rijkste vrouwen ter wereld.

Vorige week heeft de Franse politie al enkele vertrouwelingen van Bettencourt opgepakt, onder wie de man die haar vermogen beheert. De schandaalgeur in de Franse politiek wordt zo steeds scherper.