Het dream team van "Inception"

Sinds "Memento", een verhaal dat achterstevoren werd verteld, weten we dat de Brits/Amerikaanse regisseur Christopher Nolan geen schrik heeft voor complexe verhalen. Zijn nieuwe film "Inception" noemt hij "Memento met een stevige dosis anabole steroïden" en dat is zeker niet overdreven.

De actiethriller gaat over bedrijfsspionnen die met de hulp van technologie de dromen van nietsvermoedende mensen binnendringen en er waardevolle informatie ontvreemden. 

Om dat voor elkaar te krijgen, vervult elk van de leden van het team een heel specifieke taak. Een overzicht.

1. De Extractor

Hij is de leider van het team, de man die de informatie opspoort en steelt. Hij begrijpt als geen ander hoe het onderbewuste werkt en waar de ideeën die hij zoekt opgeslagen zijn.

Als je eenmaal iets weet, kan je het namelijk nooit meer afleren. Hij lokt zijn slachtoffer in de val via "dream sharing", een artificiële droom waar het doelwit naartoe wordt gebracht zonder dat hij het beseft.

Acteur Leonardo DiCaprio: "De film speelt zich voor een stuk af in een compleet surreële wereld. Bij momenten is het bijna een existentieel verhaal. Maar het gaat tegelijk over personages die in het reine moeten komen met hun verleden."

2. De Point Man

Als de leider elke overval/diefstal verzint en uittekent, zorgt zijn Point Man voor de perfecte uitvoering. Hij zorgt ervoor dat alles op de juiste plaats is.

Acteur Joseph Gordon-Levitt: "Als Leonardo DiCaprio’s personage de artiest is, dan ben ik de producent. Hij maakt de visie van zijn collega mogelijk."

3. De Architect

Die ontwerpt de droomwereld, de plaats waar de artificiële droom zich afspeelt. De opdracht is om plaatsen te verzinnen en te bouwen die in werkelijkheid niet kunnen bestaan.

De Architect moet dan ook over een open geest beschikken en buiten de lijntjes kunnen denken.

Actrice Ellen Page: "Mijn personage is een intelligente jonge vrouw die zeker is van zichzelf en op haar twee benen staat, ook al belandt ze in een omgeving die haar compleet vreemd is. Ze weet hoe ze zich moet aanpassen."

4. De Vervalser

Net zoals een traditionele vervalser de illusie wekt dat een voorwerp echt is, leidt deze Vervalser het doelwit om de tuin. Hij creëert perfect geloofwaardige namaakidentiteiten waarmee hij het vertrouwen van het slachtoffer wint.

Acteur Tom Hardy: "Ik hou van antihelden, figuren van wie je niet goed weet of je wel voor hun mag supporteren. Wat de leden van het team doen, is op zich oneerlijk maar in deze film is niets zwart of wit." 

Ruben Nollet

Inception (VS)

regie: Christopher Nolan
met: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy
release: woensdag 21 juli