Het Prinsenkasteel krijgt restauratiegeld

Het gemeentebestuur van Grimbergen krijgt 116.529,58 euro voor de restauratie van het Prinsenkasteel in het Prinsenbos. Dat is ongeveer een vijfde van het totale kostenplaatje. Dat de gemeente een subsidie zou krijgen voor de restauratie, was al bekend. Maar nu kent de gemeente ook het bedrag.

Het Prinsenkasteel was de verblijfplaats van de Heren van Grimbergen, genoemd naar Filip-Frans van Bergen, prins van Grimbergen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door Duitse soldaten in brand gestoken. Enkel de donjon - een woontoren - en een ronde hoektoren die met elkaar verbonden zijn, bleven overeind. Het Prinsenkasteel is al deels gerestaureerd. In 1996 werd al een deel van de donjon gerestaureerd. De voormalige slotgracht van het kasteel doet dienst als vijver.