Joe Cocker in oktober in Vorst Nationaal

De Britse rockzanger Joe Cocker geeft op dinsdag 12 oktober een concert in Vorst Nationaal. De 66-jarige zanger met de schreeuwerige stem werd een begrip in de muziekwereld na zijn opgemerkte concert op Woodstock (foto) in 1969.

Een eigenzinnige bluesversie van "With a little help from my friends" van The Beatles was de eerste grote hit voor Joe Cocker. Daarna verdween hij nooit echt van het muzikale toneel.

De voorbije decennia scoorde Cocker met "Up where we belong", "You are so beautiful", "Unchain my heart" en "You can leave your hat on" goed in de hitparades. Het zijn stuk voor stuk nummers van andere artiesten, die Cocker zich met zijn schreeuwende stem eigen heeft gemaakt.

In oktober komt Joe Cocker zijn nieuw album voorstellen aan zijn Belgische Fans in Vorst Nationaal. Het album kreeg de titel "Hard knocks" en bevat onder meer een cover van "I hope" van Dixie Chicks.

Meest gelezen