Lerares met konijnenfobie krijgt ongelijk

Een Duitse rechtbank heeft dinsdag de klacht verworpen van een lerares die een leerling ervan beschuldigt een konijn op het schoolbord getekend te hebben om haar schrik aan te jagen en te "tergen". De rechtbank heeft geen reden gegeven voor de verwerping.

Een aantal leerlingen hadden ontdekt dat de Duitse lerares aan een fobie voor konijnen (leporifobie) lijdt. Nadat een leerling zo'n exemplaar op bord getekend had bij het begin van het schooljaar in 2009, stapte ze naar de rechtbank in Vechta, in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Om dezelfde reden had de lerares het jaar voordien al een klacht ingediend tegen een andere leerling. Ze gaf toen les op een andere school in de regio.

Een zestienjarig schoolmeisje, dat van die school kwam, had haar nieuwe schoolvrienden onmiddellijk verteld over de bizarre angst van de leerkracht in kwestie en een van de leerlingen vond er bijgevolg niks beters op dan bij wijze van test een konijn op het bord te tekenen.

In 2008 vonden de leerling en lerares na de eerste klacht nog een minnelijke schikking waarbij het woord konijn niet meer mocht vallen.