Lindsay Lohan begint aan haar gevangenisstraf

Lindsay Lohan is overgebracht naar de vrouwengevangenis van Los Angeles. De 24-jarige Amerikaanse actrice begint aan een gevangenisstraf van bijna 90 dagen. Lohan schond de voorwaarden van haar proeftijd.

Lohan werd in 2007 aangehouden voor rijden onder invloed en het bezit van cocaïne. Ze kreeg toen een voorwaardelijke celstraf. Lohan moet nu naar de cel omdat ze zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden. Zo daagde de actrice niet op tijdens een alcoholcursus.

Lohan verscheen voor ze de gevangenis betrad, nog voor de rechtbank. Ze werd gesteund door haar familie. Haar vader riep "we houden van je", haar zus barstte echter in tranen uit. Lohan kreeg na de zitting handboeien aan en werd naar de gevangenis gebracht. Eerder op de dag had Lohan op Twitter nog gegrapt: "De enige boeken waar ik vertrouwd mee ben zijn die van Disney, nooit gedacht dat ik een verblijf in de gevangenis zou boeken...".

Normaal moet Lohan 90 dagen in de cel, maar haar verblijf zal verkort worden door de overbevolking in de gevangenis. Als ze zich goed gedraagt, kan ze vroeger vrijkomen. De actrice zal ook afgezonderd worden van medegevangenen. Eerder zaten Paris Hilton, Michelle Rodriguez en Nicole Richie in de vrouwengevangenis van Los Angeles. Eenmaal uit de cel zal Lohan nog een afkickprogramma moeten volgen.