Markt van Tienen verandert in één grote karaokebar

In Tienen is het festival Suikerrock van start gegaan met "Kick-Off". Het massaal opgekomen publiek kwam vooral voor John Fogerty, en Ray Manzarek en Robby Krieger, de originele leden van The Doors.

Suikerrock loopt van 29 juli tot en met 1 augustus. Vandaag is er echter al op de Grote Markt een opwarmer, de Kick-Off. Die  is met 35.000 festivalgangers uitverkocht.

Ray Manzarek en Robby Krieger (van The Doors) openden Suikerrock met "Carmina burana", gevolgd door hits als "When the music's over" en "Break on through". Afsluiter "Light my fire" zweepte de menigte helemaal op.

Manzarek en Krieger stonden samen met Brett Scallions, Phil Chen en Ty Dennis op het podium, maar het waren toch de originele leden van The Doors die het meeste applaus kregen.

John Fogerty verrast met "Pretty woman"

Ook John Fogerty prijkte op de affiche. Hij bouwde een karaokefeestje op de Grote Markt met hits als "Who'll stop the rain", "Summer time blues", "Down on the corner" en "Bad moon rising".

De Amerikaanse singer-songwriter had er duidelijk zin in en trakteerde het publiek op een cover van "Pretty woman" van Roy Orbinson. Na het optreden van Fogerty trok al een flink deel van het (iets oudere) publiek weg. ZZ Top sloot de "Kick-Off" van Suikerrock af.