Michael Borremans in het koninklijk paleis

Ter gelegenheid van de nationale feestdag is het koninklijk paleis in Brussel opengesteld voor het publiek. In enkele vernieuwde zalen van het paleis hangt sinds kort werk van Michael Borremans.

Kunstenaar Michael Borremans (foto links) mocht samen met Jan Hoet de koning en de koningin vergezellen tijdens een rondwandeling in het koninklijk paleis.

Het was de koningin die na advies van Jan Hoet besliste om werk van Michael Borremans toe te voegen aan de uitgebreide collectie van het paleis. "De koningin moet altijd het gevoel hebben dat zij beslist", zei adviseur Hoet.

Michael Borremans was heel tevreden over de opdracht van het paleis. "Gelukkig heb ik veel tijd gekregen voor deze opdracht. 5 jaar geleden werd ik gecontacteerd. Ik vind dat prettig, want dan ben je zeker dat je juist kan focussen", aldus Michael Borremans.

Borremans schilderde verschillende doeken met personages die kostuums van op de zolder van het paleis omgekeerd dragen. "Mijn werk zaait verwarring", verklaart de kunstenaar. Hij maakte ook een videokunstwerk in de reeks van zes werken.