Personeel British Airways weigert compromis

Het cabinepersoneel van British Airways heeft een voorstel van de directie weggestemd. Het voorstel maakt deel uit van de onderhandelingen over de besparingen bij de luchtvaartmaatschappij.

Sinds vorig jaar is er sociale onrust bij British Airways. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft zwaar geleden onder de economische crisis en wil besparen. In 2009 boekte het bedrijf het grootste verlies sinds de privatisering in 1987.

British Airways wil enkele arbeidsvoorwaarden veranderen. Zo wil BA het aantal personeelsleden op enkele langeafstandsvluchten terugdringen. Volgens de vakbond Unite wil BA ook nieuw personeel aannemen onder slechtere loonsvoorwaarden.

Het "compromis van de laatste kans", zoals de directie het noemde, is door de leden van Unite met een duidelijke meerderheid verworpen. De vakbond heeft nog niet beslist of er nieuwe acties komen.