Peter De Wolf definitief ontslagen

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) heeft het ontslag van de voormalige Gentse politiekorpschef Peter De Wolf definitief bevestigd. Turtelboom volgt zo het advies van de tuchtraad van de politie.

De Wolf reed begin vorig jaar na een personeelsfeestje tegen een geparkeerde auto. Aangezien hij dronken was probeerde hij het ongeval toe te dekken. Hij beweerde dat iemand anders met zijn wagen had gereden en dat hij op het moment van de feiten al in zijn bed lag. Maar een paar maanden later bleek dat De Wolf loog. Niet veel later werd hij geschorst als korpschef en veroordeelde de correctionele rechtbank hem tot twaalf maanden cel met uitstel voor schriftvervalsing, vluchtmisdrijf en inbreuken op de wegcode.

Turtelboom ontsloeg hem bovendien als politieman. De Wolf ging tegen het ontslag en de veroordeling in beroep. Voor het ontslag was het wachten op een advies van de tuchtraad van de politie. Die meent dat een ontslag terecht is en Turtelboom heeft dat advies nu gevolgd. Voor de gerechtelijke procedure is het wachten op een arrest van het Hof van Cassatie.