Sensibiliseringsborden aan de fruitplantages

In de Wellen in de fruitstreek worden de komende dagen 75 sensibiliseringsborden geplaatst langs het fietsroutenetwerk en de ruilverkavelingswegen. De fruitboeren vragen de toeristen om geen fruit meer te plukken en geen afval achter te laten in de plantages.

"Tien jaar geleden werden de wegen van het fietsroutenetwerk alleen door ons gebruikt, maar nu zijn het vooral de wandel- en fietstoeristen die hier komen en dat brengt toch problemen met zich mee", zegt Eddy Vanschoenwinkel van de Voedselproducentenraad, een vereniging van landbouwers en fruitboeren in Wellen.

"Ik kijk altijd als ik zelf rondfiets dat toeristen exrta oppassen als we met de tractor voorbijrijden, dat ze hun afval meenemen en niet onder de bomen laten liggen en dat ze onze appels en ander fruit niet plukken."