500 miljoen mensen gebruiken Facebook

De sociaalnetwerksite Facebook heeft zijn 500 miljoenste gebruiker geregistreerd. De site heeft de laatste zes maanden 100 miljoen nieuwe leden verwelkomd.

Facebook werd in 2004 gelanceerd aan een Amerikaanse universiteit en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd platform waarop gebruikers informatie delen met hun vrienden. Ze laten er weten waar ze mee bezig zijn en kunnen foto's en filmpjes uploaden. Ook spelletjes en quizjes zijn populair.

Niet alle mensen die een profiel hebben op Facebook zijn even actief, maar de site blijft wel aan sneltempo nieuwe gebruikers aantrekken. Volgens kenners zal de volgende mijlpaal van 750 miljoen leden in minder dan zes maanden gehaald worden.

Marc Zuckerberg, de bedenker van Facebook, is ervan overtuigd dat de website in de toekomst 1 miljard gebruikers zal bereiken. Het succes van Facebook heeft vooral te maken met mond-aan-mond-reclame. "Er zijn zoveel mensen online en zoveel mensen die dingen willen delen met hun vrienden. Het is als een sneeuwbal", zegt een kenner.

Facebook is een succesverhaal, maar de website is niet onbesproken. Vooral het feit dat de makers al een aantal keren de privacy-instellingen veranderd hebben, zonder eerst de gebruikers te raadplegen, stuit op weerstand.