Brand op industrieterrein in Valkenswaard

In Valkenswaard, in Nederland, heeft een grote brand gewoed op het industrieterrein De Vest. De brand ontstond in een plasticfabriek en sloeg over naar andere bedrijven. De brandweer had de handen vol met de grote brand, maar niemand raakte gewond.

De brand ontstond vanmorgen en sloeg onder meer over op een doe-het-zelfzaak. Het industrieterrein werd afgezet en via een luchtalarm kregen de omwonenden de raad om ramen en deuren gesloten te houden. Zowat 100 bewoners moesten hun huizen verlaten, maar na metingen is intussen gebleken dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen.

De brandweer zette de grote middelen in om de vlammen te bestrijden. Toen het vuur onder controle was, werd er ook nog "defensief" geblust. De politie van Valkenswaard ontkende via Twitter dat er een brandweerman was omgekomen bij het blussen. Het was ook via Twitter dat het gerucht was verspreid dat er een dode was gevallen.

Op het gemeentehuis van Valkenswaard is een crisiscentrrum ingericht.