Eddy Wally krijgt appelflauwte in Gent

Charmezanger Eddy Wally is gisteravond onwel geworden tijdens zijn concert op de Gentse Feesten. Wally stond nog maar een halfuurtje op het podium op het Sint-Baafsplein toen zijn manager moest ingrijpen.

Wally had net zijn evergreen "Cherie'' ingezet toen manager Hugo Colpaert naar hem toeging en hem van het podium begeleidde. De charmezanger voelde zich niet goed.

Volgens zijn manager had Wally last van de warmte. "Hij is altijd volledig in kostuum en ik denk dat het van het goede te veel was. Uitdroging. Bij zulke temperaturen zijn zware inspanningen zoals een marathon lopen, natuurlijk."

De hulpdiensten verzorgden Wally achteraan het podium en dienden hem een infuus toe. Tot het einde van het concert werd er overgeschakeld op opgenomen muziek.

De 78-jarige zanger had in de middag al op het Sint-Baafsplein opgetreden bij de traditionele ploegvoorstelling van AA Gent. Wally zong er zijn nieuwe Buffalosong (foto).

Eddy Wally mag overmorgen het ziekenhuis verlaten. Hij wordt  morgen op de Gentse Feesten vervangen door Wendy Van Wanten en Marina Wally. Zij geven om 11 uur een aperitiefconcert en om 16 uur een theeconcert in de binnentuin van het Sint-Bavohumaniora.