Hillary Clinton looft Belgische rol in Europa

In een geschreven mededeling naar aanleiding van de Belgische nationale feestdag heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton lovende woorden over de internationale rol van ons land.

"België speelt een cruciale rol in de relaties tussen de Verenigde Staten en Europa",schrijft Clinton. "Wij brengen hulde aan het aanhoudende pleidooi van België voor politieke en economische samenwerking en voor hulp aan de ontwikkelingslanden in de wereld", stelt Clinton.

De minister van Buitenlandse Zaken onderstreept ook dat het partnerschap tussen België en de VS "levendiger dan ooit" is.

"Naast zijn rol als gastland van de NAVO en de Europese instellingen toont België met het huidige voorzitterschap van de Europese Unie nogmaals de fundamentele rol die het heeft gespeeld in de versterking van het Europese leiderschap", vindt Clinton.

Ze verwijst ook naar "de rijke geschiedenis die onze landen bindt" en "die teruggaat tot de tijd vooraleer onze beide naties ontstonden".