Luchtverkeersleiders staken in Frankrijk

In Frankrijk staken de verkeersleiders op de verschillende luchthavens. Daardoor zijn er ook wat vluchten van België naar Frankrijk geannuleerd. De vakbonden staken tegen een fusie van Europese luchtverkeersleiders.

De verkeersleiders legden gisteravond al het werk neer. Vooral op de luchthavens van Paris-Orly en Paris-Charles de Gaulle worden er veel vluchten geannuleerd, maar zowat alle luchthavens in Frankrijk schrappen vluchten. De vakbonden protesteren tegen een fusie van luchtverkeersleiders uit een aantal Europese landen.

De staking komt er in een vakantieweek waarin heel wat vakantiegangers uit Europa van en naar Frankrijk reizen. In ons land moet de lagekostenmaatschappij Rynair vluchten schrappen. Vluchten van en naar Carcassonne, Marseille en Nîmes zijn geannuleerd. Op de luchthaven in Zaventem is de vlucht naar Marseille geschrapt, andere vluchten naar Frankrijk zijn vertraagd.

Kijk hier of voor informatie over vertrekkende vluchten vanuit Brussels Airport.